Történet

ANTONIO CARRARO TRAKTOROK AZ ÖRDÖG ÚTJÁN

A hegyek között futó árok – illetve völgy – úgy keletkezett, hogy azt „maga az ördög szántotta” tartja a nagyharsányi monda. A völgykatlan mészköves-dolomitos alapkőzetén lösz és vörösagyag található. A terület függőleges irányban tagolt, különböző összetételű talajrétegek figyelhetők meg a teraszos kialakítású ültetvényekben. A katlan-hatás eredménye a meleg, magas páratartalmú levegő, ami megreked a völgyben, ezért itt egyedi mikroklíma alakult ki, ami garantálja a különleges ízeket. A szőlőfajtákat tekintve a franciák dominálnak (cabernet franc, sauvignon és merlot), de telepítettek kadarkát és portugiesert is.

A meredek oldalakon újratelepített szőlő művelése egyedi megoldást követel, amelyre az Antonio Carraro keskeny-nyomtávú, alacsony tömegközéppontú, a motor első tengely előtti elhelyezéséből következően extra stabilitású traktorok kiváló megoldásnak bizonyultak.

Gere Attila több, mint 70 ha területű ültetvényeiben ma már 10 db megfordítható kormány-ülés rendszerű Antonio Carraro TRX, és emelt hasmagasságú TRG traktor dolgozik. A dűlők meredeksége helyenként eléri a 25-30 fokot is, de az Antonio Carraro traktorokra itt is számíthatnak.

A teljes cikk elolvasásához kattintson ide.


A SIKER FELÉ TUDATOSAN: MULTILAND KFT.

 

„Az Agrolánc Kft. termékeivel 2005-ben találkoztam először. A forgalmazott eszközök magas minősége és a cégvezető, Szemerei Károly személye meggyőzött, hogy jó befektetésbe kezdek. Első körben egy törzscsuklós fűnyíró traktort és egy multifunkcionális, TTR 4400 HST típusú erőgépet vásároltam, amit nagyon jól ki tudtunk használni az akkor már kert- és parkápolási feladatok végzése mellett út- és járdatisztításra, illetve téli hó- és síkosság-mentesítésre is.”

A teljes cikk elolvasásához kattintson ide.

 


BODZA ÜLTETVÉNYBEN IS BIZONYÍTOTT AZ ANTONIO CARRARO TRH 9800 ÜLTETVÉNYTRAKTOR

 

 

Az elégedett TRH tulajdonosok között tudhatjuk Benkő Attilát is, aki 1999. óta foglakozik bodza termesztésével és immáron 2. TRH traktorát vásárolta meg az Agrolánc Kft.-től. A hosszú évekre visszanyúló partneri együttműködés eredményeképp Attila legutóbbi beruházása egy TRH 9800-as modell volt, amely a felmerülő feladatok és körülmények gondos mérlegelése után került kiválasztásra. Az első hidrosztatikus hajtású TRH erőgépe – egy 87 lóerős 9400-as modell –2007-ben ált munkába a tamási bodzában, azonban az ültetvény mérete ekkor még csak 10 hektár volt, így az könnyűszerrel tudott enyhíteni a kezdeti művelési nehézségeken. Már az elsőidőkben megmutatkozott a hidrosztatikus hajtás számos előnye mind a fűnyírási, mind pedig a permetezési feladatokban, Attila elmondása szerint a TRH-val közel 30%-os területteljesítmény növekedést értek el. Az ültetvénytraktor megfordítható kormány-ülés rendszere pedig nagyban megkönnyítette az egyes zúzási és soraljművelési feladatokat.

A teljes cikk elolvasásához kattintson ide.Orfű bámulatos lankáin, a szilvaültetvényben új Antonio Carraro traktor segítségével dolgoznak

 

Ezen a bámulatosan sokszínű területen, 9 hektár szilvaültetvény műveléséhez kerestek professzionális megoldást a terület tulajdonosai. Fontos szempont volt az erőgép kiválasztásánál a magas minőség és a hatékonyság, valamit az eszközöknél, hogy az élőmunka-igényes munkafolyamatokat hatékonyan ki lehessen váltani velük. A választás az Antonio Carraro Major TC 6400-as F típusú első kerék-kormányzású ültetvénytraktorára esett.

 

 

 A teljes cikk elolvasásához kattintson ide.


Új Antonio Carraro TTR 4400 HST multifunkcionális traktor gyűjtős fűnyíró adapter és síkosság mentesítő eszközök a szegedi repülőtéren

Eddig egy Gianni Ferrari GTM 160-as géppel tartották fenn a repteret és a hozzá tartozó zöldterületet, de a fejlesztési lehetőségek bővülése miatt egy modernebb, nagyobb teljesítményű gépre volt szükség. Hosszas mérlegelést követően született meg a döntés a multifunkcionális erőgép és a hozzá tartozó eszközöket illetően, melynél a Szegedi Közlekedési Társaság ténylegesen valamennyi szempontot gondosan figyelembe is vett. Az Antonio Carraro TTR 4400 HST multifunkcionális traktor a megfelelő eszközzel kiválóan alkalmas szinte bármely felmerülő feladat professzionális megoldására. Megfordítható kormány-ülés rendszerével a tolt és vontatott eszközöket is könnyen kezelni tudja, miközben a kezelő számára maximális rálátást biztosít a kényelmes és biztonságos ülésből. A hidrosztatikus erőátvitel, az ACTIO™ alváz, a négy egyforma méretű kerék és az alacsony súlypont kialakítás lehetővé teszik, hogy a különböző munkaműveletek bármilyen terepviszonyon – legyen az sík, rézsű vagy egyenetlen talaj – kivitelezhetők legyenek. A különféle csatlakoztatható eszközökkel számos mezőgazdasági és közterület-fenntartási tevékenység végezhető el: talajművelés, járda- és útburkolat tisztítás, rézsűkaszálás, sportpálya gondozás, hó- és síkosságmentesítés, faiskolai és további területek művelése, és ahogy a fenti példából is látszik repülőterek és környezetük fenntartására is kiválóan alkalmas.

 A teljes cikk elolvasásához kattintson ide.